Kadar Penghantaran Laut Tiba-Tiba Melonjak! Pelabuhan Kontena Malaysia Tersekat!

Harga Sea Shipping Import dari China ke Malaysia Naik

NAIK HARGA! NAIK HARGA! NAIK HARGA!

Berita penting ini perlu diulang tiga kali supaya anda yang merancang untuk menghantar barang ke Malaysia dalam masa terdekat tanpa kesulitan!

Disebabkan oleh kenaikan mendadak kos penghantaran oleh syarikat-syarikat kapal utama global, semua syarikat pengangkutan kini terpaksa menyesuaikan kadar penghantaran mereka setiap minggu mengikut kadar antarabangsa supaya tidak mengalami kerugian.

Krisis Laut Merah mula memberi kesan kepada pelabuhan utama dunia, menyebabkan kesesakan di pelabuhan semakin teruk. Ini termasuk laluan Asia Tenggara yang mengalami kesesakan dan kelewatan pelbagai peringkat kerana dibelenggu Kris Laut Merah. Dikatakan selepas pelabuhan Singapura mengalami kesesakan teruk, kini pelabuhan Klang di Selangor dan pelabuhan Tanjung Pelepas di Johor juga menghadapi kesesakan yang sama!

Selain itu, semakin banyak syarikat penghantaran memilih untuk melalui Cape of Good Hope di hujung selatan Afrika, yang menyebabkan masa penghantaran dilanjutkan sekitar 14 hari. Akibatnya, jadual kapal masuk ke pelabuhan Asia terganggu. Pengalihan laluan ini menyebabkan masa perjalanan kapal meningkat, sekali gus memberi kesan kepada pemprosesan kontena, menjadikan bekalan kontena kosong di pasaran semakin berkurangan.

Walaupun krisis Laut Merah berterusan, kadar penghantaran dijangka meningkat secara sederhana, namun penyelesaian tetap tidak kelihatan buat masa sekarang. Anda tidak perlu risau, sebarang berita baik akan diumumkan segera di laman web rasmi kami atau di platform lain.

Jika anda ingin membuat pesanan, klik pautan di bawah:
👉🏻 [Hubungi Kami]

Jangan lupa, CIEF juga menawarkan perkhidmatan pembayaran. Anda boleh menghubungi pakar kami melalui pautan berikut:
[Hubungi Kami]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *